Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pamela Bellafesta

Mina favoriter

SE ALLT

Yesterday´s food

Kalvstek med syrliga haricot verts och bakade tomater.

Kalvstek:

Ta fram kalvsteken tidigt så att den blir rumstempererad, ca tre timmar före tillagning. Salta steken med fint salt och ställ in den i ugnen på 160 grader. Ett måste är en stektermometer, kör steken i ugnen tills  den har en innertemperatur på 51 grader sen tar du ut den och låter steken vila minst tio minuter.

 

Tomater:

Ta valfria småtomater och lägg i en ugnsäker form, salta med flingsalt och häll nötig rappsloja och strimlad vitlök över. Ställ in i ugnen på ca 100 grader i en timme.

 

Haricot verts:

Koka bönorna lätt i saltat vatten i tre minuter,  skölj sedan under kallt rinnande vatten för att stanna upp tillagningen. Finhacka schalottenlök som sedan vid uppvärmningen ska blandas med bönorna. Tärna rökt sidfläsk i två centimeterskuber och stek hårt och knaprigt.

När steken har nått sin temperatur och redo att vilas, slå då på en halv dl vatten i en kastrull där du lägger i bönorna, en stor klick smör och schalottenlöken. När vattnet börjar koka bort slå då på en skvätt rödvinsvinäger så att smöret och vinägern bildar en vinegrette. Blanda ner det knaperstekta sidfläsket och servera i en salladsskål.

När köttet vilat klart skär upp det i lite tunnare skivor, salta med lite flingsalt och servera med tomaterna och en rödvinssky.

 

Rödvinssky:

Skär grovt ner schalottenlök fräs med smör, en bit sidfläsk, lagerblad och hela svartpepparkorn. Häll på en halv panna rödvin av drickbar sort, låt stå  sjuda en timmer eller så tills den smakar gott. Sila sedan skyn i finmaskig sil. Sätt tillbaka skyn på spisen och lägg i en klick smör. När skyn är glansig är det klart att servera

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag sa förlåt för jag ville inte att det skulle uppfattas elakt. Jag vill inte klaga, men jag tycker att det är sorgligt. Hur kan vi äta en BABY…ett litet barn. Slaktat några månader efter det lämnat sin komammas livmoder. Jag finner det rätt hemskt. När jag ser sådant blir jag nedstämd

  Seppi 2012-03-14 02:33:16
  Svara
 • Tack för fint recept! Uppskattar verkligen denna typ av inlägg. Och tack för att du delar med dig av din vardag!

  Madelene 2012-03-13 08:19:19
  Svara
 • Seppi: För att det är gott..? Skriv inte förlåt för det menar du inte, ditt syfte var endast att ifrågasätta, kritisera och få komma att predika lite så kör på istället och be inte om FÖRLÅTELSE. Detta stackars politiskt inkorrekta köttstycke smakar gudomligt.

  Frida 2012-03-12 22:29:33
  Svara
 • förlåt men hur kan du äta KALV….

  Seppi 2012-03-12 20:12:51
  Svara

senaste från Mode

Pamela Bellafestas webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind