Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pamela Bellafesta

Mina favoriter

SE ALLT

Frågor om Filippa K Lease

S12_FILIPPA_K_AvD_058

Som jag skrivit om tidigare här på bloggen så kan man hyra plagg ur Filippa K´s butiker. Jag har ställt frågor om det här till Elin Larsson som ansvarar för Sustainability på Filippa K. Så här kommer mer info precis som utlovat:

Vilka plagg får man hyra?

– Vi har öppnat upp vårt koncept ”Lease” och idag går allt i Filippa K´s soritment att hyra i våra så kallade Lease butiker.
Hur länge får man ha dem?
– Du får lov att hyra plaggen under fyra dagar.
 Vad händer om något skulle gå sönder eller om det skulle komma en fläck på plagget?
– Filippa K ansvarar för att att rengöra plaggen efter uthyrning. Vi använder olika metoder för att göra detta på det mest hållbara sättet, i första hand rengörs plaggen till exempel med ättiksprit och ånga. I de fall där fläckar behöver kemtvättas använder vi miljöcertifierad kemtvätt. Om något går sönder får kunden betala självkostnadspris för lagningen.
För vem är konceptet?
– För alla! Men framförallt är det något vi tror att man kan ha nytta av inför exempelvis ett bröllop, fester eller andra högtider när man investerar i plagg som ofta nyttjas sällan. Hållbart både utifrån ett miljö- och ekonomiskt perspektiv.
Hur kommer det sig att ni startade det här?
– En av vår bransch största utmaningar är den överkonsumtion som råder samtidigt visar undersökningar som till exempel den från Myrornas att sju av tio svenskar använder bara hälften av kläderna i sin garderob eller mindre och att 30% dessutom är missnöjd med sitt innehåll. Vi på Filippa K anser att vi som varumärke måste ta vårt ansvar och vara med att driva en mer hållbar affärsmodell. Vi vill hjälpa kunderna till en mindre men smartare garderob som kan uppdateras på nya sätt genom att till exempel hyra kläder man inte använder så ofta. Då kan kunden uppdatera sin garderob ofta utan att det behöver kosta så mycket och utan att bidra till överkonsumtion.

 

S09_FILIPPA_K_AvD_036

Hyr din klänning till sommarfesten.

IMG_2669

Själv leasade jag den här magiska skinnjackan och byxa + jacka på bilden ovan. Man betalar 20% av plaggets fullpris och får ha det under fyra dagar och om man kommer på under tiden man leasar att man vill köpa loss plagget så dras harkostnaden man betalat av.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Pamela Bellafestas webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Andrea Brodin
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind