Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pamela Bellafesta

Mina favoriter

SE ALLT

Tävling – Naturlig Skönhet


Kanske är det den här hösten som det är dags att på allvar ta tag i sin naturliga skönhet, satsa på eko och detoxa bort kemikalier? Inspireras av Hannah Sjöströms bok Naturligt snyggså gör du en grön skönhetsdetox. Boken reder ut bland annat vilka ingredienser man ska undvika och vilka man ska välja samt skillnaden mellan ekologiskt och naturligt.

Jag ställde några frågor till Hannah kring boken och dessutom har du chans att vinna ditt eget ex!

Hur hämtade du inspiration till att skriva boken?
–  Jag har ju skrivit om naturlig skönhet i min blogg sedan 2009 så i bloggen fanns det mycket att hämta. Saker som jag faktiskt hade glömt! Mycket ny inspiration kom från de forskare och experter som jag intervjuade och sen jobbade jag mycket visuellt med bokens fotograf, Nicolina Knapp. Vi försökte skapa riktigt härliga stilleben – så det var kul att leka stylist också!

Vem ska köpa din bok och varför?
– Alla som är nyfikna på hållbara alternativ, som kanske har börjat fundera på vad man smörjer på sig själv och sina barn. Men också de som redan har gjort en detox i badrummet och som vill ha tips på härliga produkter.

Finns det någon rolig anekdot som har med boken att göra?
– Jag fick panik efter några veckor och tänkte att det inte skulle kunna bli någon bok, att det var helt omöjligt att skriva klart den. Klassisk skrivkramp. När jag hörde av mig till min redaktör med min panik så påpekade hon att katalogen för vårens böcker, där min var med redan var skickad till tryck, så det vara bara att bita ihop. Nu i efterhand fattar jag inte varför jag kunde få ett sånt psykbryt, haha!

Vilken är den främsta anledningen till att man ska välja naturlig skönhet?
Jag har svårt att välja en anledning- jag tycker att det finns tre viktiga;
– Det är bättre för miljön.
– Det är bättre för hälsan.
– Det ger bättre resultat på hud och hår.

Vad är ditt bästa hösttips för att boosta sin naturliga skönhet?
– Lägg till en vegetabilisk olja! Både invärtes, tex linfröolja och sen en härlig ansiktsollja till ansiktet, till natten istället för nattkräm och till dagen under din dagkräm. Moonsun, Luxsit, Neal’s Yard Remedies och Maria Åkerberg har flera fina att välja mellan.

 

Jag har fått äran att lotta ut några exemplar av Hannas bok. Det enda du behöver göra är att besvara frågan i kommentarsfältet nedan:

Vad är ditt bästa naturlig skönhetstips?

Glöm inte att ange din mailadress. Vinnarna dras nästa vecka!

x

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Superenkelt att göra egen naturlig deodorant, som dessutom fungerar bättre än alla med massa konstigheter i. Kokosolja, bikarbonat och potatismjöl. Enkelt och något alla kan göra! Tycker dessutom det känns vettigt att det även går att äta det som en kladdar på känsliga ställen på huden 🙂

  Elin 2016-09-03 20:37:17
  Svara
 • Vad kul med tävling! Hade mer än gärna botaniserat i denna bok och fått massa tips 🙂 Mitt bästa naturliga skönhetstips är att jobba inifrån. Jag har länge haft torr och tråkig hy och varit slarvig med att dricka vatten. Det kan ju låta hur självklart som helst men sedan jag blev mer noggrann med att dricka mer mådde huden också bättre och blev mindre torr. Nötter, fröer, bär, oljor och avokado kan också hjälpa till att återfukta huden inifrån. Helt klart mitt bästa tips!

  Rebecka 2016-09-02 15:35:38
  Svara
 • Tvätta av ansiktet med en liten frottéhandduk, det exfolierar ansiktet milt, och dra försiktigt över läpparna med den varje dag för att få bort allt torrt fnas. Använder jojobaolja till ansiktet, armbågar och fötter varje dag, huden känns balanserad efter detta. Ibland sätter jag det i hårtopparna innan hårtvätt. Håret blir mjukt och lent.

  Amika 2016-09-01 10:34:58
  Svara
 • Sheasmör – i håret, ansiktet, på kroppen. Kletar sheasmör på ALLT. Det har hjälpt både på torr hud och utslag som jag dragits med länge. För insidan äter jag en matsked linfrö och/eller kokosolja varje dag. Vegetabiliska oljor är fantastiska!

  Isabelle 2016-08-31 07:23:19
  Svara
 • Helt vanlig Mandelolja ifrån mataffären – bättre än all annan handcreme jag provat

  Lisa Bengtsson 2016-08-30 14:00:30
  Svara
 • Mittt bästa skönhetstips är att dricka citronvatten. Så enkelt och så bra för oss. Win Win på den!

  Olivia 2016-08-30 07:52:39
  Svara
 • Bästa tips: sov minst åtta timmar

  Eija 2016-08-29 16:18:14
  Svara
 • Min all-time favourite är kroppsskrubb av lite olja (valfri) blandat med kaffesump. Ja, det kräver städning av duschutrymmet efteråt, och det kommer lukta kaffebar i ditt badrum en stund efteråt – men resultatet! Len och återfuktad hud med lyster och spänst. Koffeinet är åtstramande för huden och skrubbar alldeles lagom utan att vara för mesigt eller för vasst. Har du inte provat – gör det nu! Kostar nada.

  Annelie 2016-08-29 12:55:45
  Svara
 • Kokosolja istället för lotion är mitt bästa tips. Kram!

  Maricka Berggren 2016-08-28 18:15:18
  Svara
 • Mitt bästa naturliga skönhetstips är att le!

  Pauline 2016-08-25 22:16:05
  Svara
 • Att spendera så mycket tid man bara kan utomhus ger en underbar hud. Frisk, tålig och rosig! Krävs inte så mycket mer då, bara lite SPF

  det är definitivt mitt bästa tips! kram

  Freja Nilsson 2016-08-25 22:09:16 http://frenergy.tumblr.com
  Svara
 • När jag var gravid smörjde jag mage och stuss med mandelolja i stället för med parfymerad bodylotion. Sedan dess har jag bara fortsatt. Och nu använder jag mandelolja (som ju är billig och finns på apoteken!) i stället för nattkräm, och upplever att min hy har blivit klarare och piggare.

  Emma K 2016-08-25 21:04:58
  Svara
 • Ett av mina bästa knep är att blanda två matskedar havregryn med vatten och låta den stå i ett par minuter. Sedan rör jag samman det till en grynig smet och använder det som ansiktsmask. Den liksom riktigt rensar bort all skit som sitter i ansiktet och efteråt är man så silkeslen. Under vintersäsongen kan jag också ha i en matsked ekologisk kokossmör för att få bort alla torra partier. Och vill man ta det ytterligare ett steg så kan man ha i en tesked socker och milt bara skrubba ansiktet lite medan man smackar på masken samt när man ska tvätta av den. Älskar att bara ha naturliga produkter i som jag själv har stenkoll på!

  Forough 2016-08-25 15:36:09
  Svara

senaste från Mode

Pamela Bellafestas webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind