Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pamela Bellafesta

Mina favoriter

SE ALLT

Fredag och snart hårfri!

 

Senaste året har jag tagit tag i två saker som jag velat göra under lång tid. Det ena är att jag börjat yoga regelbundet och det andra är permanent hårborttagning. Jag har under året som gått lasrat armhåla och bikinilinje, är nästan klar nu och är så sjukt nöjd. Så tänkte skriva några rader om det ifall det är någon av er läsare som är sugen på att testa.

Jag började faktiskt för flera år sedan att göra IPL. Men det funkade inte alls bra på mig och kvinnan på salongen fick mig att känna mig obekväm. Så jag slutade helt enkelt att gå dit. Sen blev jag gravid och då får man inte behandlas för sånt här. Men så när min dotter blivit lite äldre tänkte jag att det var dags att ge det ett nytt försök. Efter en mer noggrann research valde jag att testa Akademiklinikens laserbehandling. Har där blivit väl omhändertagen av en riktig stjärna som heter Veronica Lilja, hon är verkligen helt fantastisk och har sett till att varje behandling blir en mysig pratstund istället för något jobbigt och smärtsamt (lite ont gör det ju självklart men inte alls så farligt). Önskar att det här var något jag faktiskt gjort tidigare men det är svårt att hitta rätt ibland.
Man får räkna med sex till åtta tillfällen och det måste gå cirka sex veckor emellan.
Behandlingen kostar från 1100 kr. Priser beror på storleken på området som ska behandlas och dessutom varierar det något mellan olika kliniker beroende på stad.

Passade på att ställa några frågor om laserbehandling:
Hur tas håret bort? 
– På Akademikliniken arbetar de med en modern laserteknik som tar bort håret genom att laserenergin omvandlas till värme och går och förstör hårsäcken utan att skada huden eller påverka övrig vävnad. 
Är behandlingen bestående? 
– Det är permanent hårborttagning Akademikliniken arbetar med, man kan dock aldrig ge hundraprocentiga garantier då hårväxt ibland påverkas av andra faktorer såsom hormoner. 
Finns det några risker? 
– Såvida du inte är gravid/ammande, äter antibiotika eller vistas i solen precis före eller efter din behandling så är riskerna minimala om behandlingen utförs av auktoriserad behandlare med lång erfarenhet.
Vad ska man tänka på efteråt? 
– Du ska undvika sol veckorna efter behandlingen och intensiv träning som orsakar svettning och exempelvis bastubad inom de närmaste 24 timmarna. 
Vad är skillnaden mellan en laserbehandling och en behandling med IPL? 
– Akademikliniken har lång och väldokumenterad erfarenhet av att ta bort oönskad hårväxt med hjälp av laser, vilket ger en betydligt bättre effekt än de mer traditionella IPL-systemet. Skillnaden mellan IPL och de laserbehandlingar som Akademikliniken arbetar med är att lasern har exakt rätt pulslängd och enbart arbetar med hjälp av den våglängd som är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. Det gör lasern till en mycket kraftfull och effektiv behandlingsmetod för att ta bort hår på längre sikt. 

Vill du läsa mer så kolla här!

 

I samarbete med Akademikliniken.

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Pamela Bellafestas webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind